perjantai 1. syyskuuta 2017

Haudehoito


Tämän viikon alku puolella aloitimme haudehoitojen harjoittelun.
Haudehoito on tehokäsittely, joka tarjoaa asiakkaalle ihanan rentouttavan kampaamo käynnin. Hoidossa käytetään lämpöä, joka parantaa hoitoaineen vaikutusta ja sen lisäksi rentouttavaa hierontaa. Haudehoito voidaan tehdä sellaisenaan asiakkaalle tai yhtenä osana kokonaisuudesta, esimerkiksi leikkauksen tai intialaisen päähieronnan kanssa.
Hoidon tavoitteena on korjata mahdollisia vaurioita hiuksissa tai ylläpitää hiusten valmiiksi olevaa hyvää kuntoa.

Ennen kuin itse hoito aloitetaan, täytyy tehdä analysointi asiakkaan hiusten ja hiuspohjan kunnosta, jotta osataan tehdä oikeat valinnat hoitoaineiden ja laitteiden välillä. Kun analyysia tehdään kampaaja arvioi asiakkaan hiuksia ja hiuspohjaa itsenäisesti, esimerkiksi hiusten harjauksen yhteydessä ja kyselee asiakkaalta tiettyjä kysymyksiä. Häneltä tiedustellaan mm. miten hän hoitaa hiuksia kotonaan (mitä tuotteita käyttää) ja käyttääkö hän suoristimia, kihartimia tms. Tämän jälkeen on helppo valita hoitoaine kun tietää mitä kyseiset hiukset tarvitsevat.
Meillä oli kolme eri vaihtoehtoa, joiden väliltä valittiin sen mukaan kuinka hyväkuntoiset tai vaurioituneet hiukset olivat kyseessä. Asiakkaani hiukset tarvitsivat vain latvoihin hieman hoitoa(, muuten oli hyvässä kunnossa), jonka vuoksi valitsin Elastin hoitoaineen.

Vasemmalla kaikista eniten hoitava hoitoaine ja oikealla vähiten

Kun analysointi on valmis ja hoitoaine on valittu päästään kunnolla hommiin. Ensimmäiseksi hiukset mennään pesemään pesupaikalle niille hyvää tekevällä shampoolla. Kun shampoo on huuhdeltu pois, hiukset kuivataan pyyhekuivaksi ja asiakas opastetaan takaisin työpisteelle. Tämän jälkeen käydään sekoittamassa hoitoaine valmiiksi. (Jos hoitoainetta laitetaan kaksi mitallista, vettä laitetaan yksi mitallinen jne.)


Hiukset jaetaan ensiksi neljään osaan: otsalta niskaan ja korvalta korvalle. Tämän jälkeen hiuksiin aloitetaan levittämään hoitoainetta samaan tapaan kuin tyviväriä, mutta aine levitetään latvoihin asti (ja vielä ennen hoitoaineen levittämistä kappa kannattaa suojata suojapaperilla jos asiakkaalla on pitkät hiukset ettei se sotkeennu). Apuna käytetään sivellintä.



Kun hoitoaine on levitetty kaikkialle hiuksiin, sen annetaan vaikuttaa kymmenen minuuttia lämmön kanssa. Hiukset nostetaan nipsuilla ylös ja, koska valitsin höyrykojeen, asiakkaalle laitetaan "vanupanta" hiusrajaan jotta hoitoaine ei lähde valumaan kasvoille. Kone on hyvä muistaa laittaa käynnistymään viisi minuuttia ennen kuin on levittänyt hoitoaineen koko päähän, jotta asiakkaan ei tarvitse odottaa.


Höyrykoje alkaa piippaamaan kun aika on tullut täyteen, jonka jälkeen se siirretään pois asiakkaan yläpuolelta ja aloitetaan tekemään rentouttavaa (kymmenen minuuttia kestävää) päähierontaa. Päähieronnassa käytetään paria erilaista otetta, hiuksia sivellään ja hiuspohjaa hierotaan sormenpäillä, pyörivällä liikkeellä ja siksak kuviolla. Kun hieronta on tehty loppuun asiakas ohjataan taas pesupaikalle ja hoitoaine pestään pois. Jotta hoitoainetta ei jäisi hiuksiin, on pestäessä hyvä muistaa tarkistaa hiusrajat, korvan takuset ja niska tarkasti.


Kuten alussa mainitsin hoidon voi yhdistää esimerkiksi leikkaukseen niin kuin tässä tapauksessa. Asiakkaan toiveena oli latvojen kerrostusleikkaus, jota pääsin seuraamaan vierestä. Hiukset leikattiin alla olevan kuvan ohjeiden mukaan. Ensin jakaus päälaelta korviin ja otsalle kahteen eri kohtaan. Tämän jälkeen vedettiin vielä jakaus korvalta korvalle. Päälaelta nostettiin kaistale hiuksia suoraan ylöspäin ja leikattiin mitta. Sen jälkeen jokainen osio (numeroiden mukaisessa järjestyksessä) käytiin läpi, nostamalla kaistale mitan mukana ylös.

Hiuksia on jo aloitettu leikkaamaan ohjeiden mukaisesti.
Kun hiusten leikkaus oli valmis hiukset kuivattiin föönin ja lapioharjan avulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti