tiistai 5. syyskuuta 2017

Yrittäjän päivä

Yrittäjän päivän kunniaksi meillä oli tehtävänä seurata jonkin alan yrittäjää ja kysellä muutamia kysymyksiä. Itse menin Kauneuskeskus Essiin. Yritys tarjoaa monipuolisia hoitoja ja tuotteita, kuten käsi-, vartalo- ja kasvohoitoja sekä rakennekynsiä, karvanpoistoja ja meikkauksia. Yrityksen toiminta on jakautunut kolmeen kategoriaan: kauneushoitola-palveluihin, hieronta-palveluihin ja kosmetiikan myyntiin.

Kuvahaun tulos haulle orkidea taustakuva
Kuva: https://wallpaperhdzone.com/fi/orkidea-tapetti-hd/

Kauneuskeskuksessa on kaksi yrittäjää Eija Miettinen (kosmetologi) ja Jaana Kivimaa (SKY-kosmetologi) sekä heidän lisäkseen kaksi työntekijää. Pääsin haastattelemaan ja seuraamaan tänään Eija Miettistä.

Yrittäjäksi voi päätyä montaa eri kautta. Miettinen on käynyt kauppaopiston ja sen jälkeen opiskellut kosmetologiksi ja valmistunut sieltä vuonna 2004(, molemmat Jyväskylässä). Hän työskenteli Jyväskylän kaupungintalolla 20 vuotta ja sen jälkeen toiminut yrittäjänä 18 vuotta Essissä. Se oli valmis yritys, joka ostettiin. Kun kysyin miksi hän lähti yrittäjäksi, vastaus oli yksinkertainen: kaikkea pitää kokeilla. Ja sehän on ihan totta, mistä sitä tietää jos ei kokeile, tämän lisäksi siihen vaikutti se, että häntä pyydettiin sinne töihin.
Miettinen on opiskellut paljon ja käynyt monia kursseja, jotta hänestä tulisi työntekijän lisäksi hyvä yrittäjä. Kurssien lisäksi käytäntö on opettanut hyvin paljon yrittäjyydestä. 

Yrittäjyydessä on monia hyviä puolia, mutta ehkä myös hieman huonojakin, joita pohditaan ennen yrittäjäksi lähtöä. Kun kysyin mitä hyviä ja huonoja puolia on, tuli vain yksi huono puoli esiin: yrittäjyys on 24/7 kestävää työtä. Vaikka työpaikalla ei olisi joka päivä ja koko ajan, työt pyörivät mielessä ja kummittelevat takaraivossa.
Hyviä puolia yrittäjyydessä: saa aika vapaasti tehdä asioita oman mielen mukaan ja määrätä tekemisiä. Myös asiakasläheinen työ on mukavaa ja hyvät työntekijät ovat plussaa. Koska Essissä on kaksi yrittäjää, vapaat ja lomat on helppo limittää toisiinsa, joka takaa sen, että pääsee viettämään lomia. Miettinen sanoikin, että kesäisin lomaa on yhteensä neljä viikkoa ja talvella yksi tai kaksi viikkoa. 

Yritys tekee yhteistyötä monien eri tahojen kanssa, kuten koulujen, yliopiston, opettajien, kuntosalin, Metson ja opiskelijoiden kanssa. Yhteistyökumppaneita heillä on myös mm. OPI ja ammattikosmetiikan tukkukauppiaat ry. Miettinen ylläpitää ammattitaitoa kouluttautumalla kokoajan, erilaisilla kursseilla ja seuraamalla vaihtuvia trendejä esimerkiksi eri Facebook ryhmien kautta.

Yrittäjällä kannattaa olla tietynlaisia ominaisuuksia, kuten todella hyvät hermot, asiakas ystävällisyyttä, napakkuutta ja tietysti ammattitaitoa. Miettinen suositteli yrittäjyyttä, kunhan tekee hyvän pohjatyön, tutustuu siihen mitä yrittäjyys oikeasti vaatii ja millaista osaamista siinä tarvitsee.

Itse yritys oli siisti ja kutsuva. Tilaan kuului ensimmäisen huoneen lisäksi kolme huonetta varattuna kosmetologeille, yksi hierojalle ja taukohuone. Päivän aikana tutustuin myynnissä oleviin tuotteisiin ja pääsin näkemään hieman liikkeen arkea( esim. asiakkaiden kanssa toimimista). 

Alapuolella näette hieman kuvia liikkeestä:







Yritykseen oli kiva käydä tutustumassa ja olen kiitollinen, että pääsin sinne.
Liikkeessä on mukava ja ammattitaitoinen porukka tekemässä töitä.


Lisää tietoa Kauneuskeskus Essistä löytyy osoitteesta:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti