keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Ripsien ja kulmien kestovärjäys

Tänään pääsimme harjoittelemaan ripsien ja kulmien värjäystä. Sen lisäksi, että pääsimme tekemään niitä, pääsimme myös kokemaan sen asiakkaan näkökulmasta. 

Ensin kannattaa kysellä asiakkaalta onko käyttänyt tuotetta aikaisemmin ja jos on minkä väristä, mutta jos asiakas itse ei tiedä mikä sopii, niin värjäyksen tekijän täytyy itse osata "lukea" asiakkaan värejä ja päättää siitä. Käytimme RefectoCil värejä, joita voi myös sekoittaa toisiinsa löytääkseen hyvän sävyn. Kun väri(t) on päätetty käydään sekoittamassa ne ja otetaan tarvittavat tavarat matkaan pienellä tarjottimella. Värjäämiseen ja sen poistamiseen tarvitsee appelsiinipuutikun, vanupuikkoja, vanulappuja, väripakkauksen mukana tulevan tikun, vaseliinia (tai jotain muuta rasvaa) ja pienen siveltimen sekä silmän alus lappuja. Jos asiakkaalla on meikkiä myös meikin poistoaine on tarpeellinen.

Alla olevissa kuvissa näkyy edellä mainittuja tarvikkeita:



Kuvassa vasemman puoleinen pullo on ainetta, jota sekoitetaan väriaineen kanssa
(noin puolet väriaineesta).

Seuraavaksi asiakas voi ottaa hyvän asennon ja mahdollinen meikki puhdistetaan alta pois. Tämän jälkeen lappujen toiselle puolelle laitetaan hieman vaseliinia ja laput asetetaan alaripsien alapuolelle aivan niiden juureen. (Asiakkaalta kannattaa kysyä tuntuuko laput hyviltä, eivätkä hankaa. Jos laput hankaavat, silmät voivat ruveta vuotamaan, jonka seurauksena väriainetta voi joutua silmiin.) Tämän jälkeen vaseliinia voi levittää vanupuikon avulla hieman silmäluomen reunaan, jotta jos väriä joutuu siihen se ei tartu.
Tämän jälkeen aloitetaan levittämään ripsiin väriä. Tällä kertaa käytettiin sinimustaa, joka on vielä syvempi kuin musta. Väriä levitettiin appelsiinipuutikun avulla. Sitä sai laittaa runsaasti, jotta se painoi ripset alas ja peittivät ne kokonaan. Aineen annetaan vaikuttaa 15 minuuttia, jonka aikana on kätevä värjätä kulmat jos haluaa.

Kuvassa kulmista on jo poistettu väri, mutta siitä näkee kuinka laput on asetettu
ja miten väriä on laitettu

Ennen kuin kulmiin aloitetaan levittämään väriä, kannattaa niidenkin ympärille levittää vaseliinia, joka estää värin tarttumista siihen mihin sitä ei haluta (kuten ripsienkin kanssa). Tämän jälkeen väriä aloitetaan levittämään. Sitä voi laittaa joko tikulla, tai kuten me teimme, pienellä siveltimellä. Kulmavärin annetaan vaikuttaa 5 minuuttia.

Kun väri on vaikuttanut kulmissa sitä aloitetaan putsaamaan ensin kuivalla vanulapulla. Sillä pyyhitään enimmät pois jonka jälkeen loput värin jämät pyyhitään kostealla vanulapulla.
Ripsien värin putsaamiseen on monta eri tapaa. Itse aloitin vetämällä suurimman osan väristä tikun avulla lapun reunalle, pois ripsien päältä. Tämän jälkeen vedin lapun pois ja pyyhin kostella vanulapulla loppuja värejä pois. Tämän jälkeen kuivasin hieman kuivalla vanulapulla ja pyyhin kostella vanupuikolla ripsien alta.

Alla olevasta kuvasta näkee sekä valmiit ripset että kulmat:

Värjäys onnistui omasta mielestä hyvin, suuremmilta ongelmilta vältyttiin ja lopputulos miellytti asiakasta. Väriainetta ei joutunut silmiin, mutta rupesi hieman polttelemaan vasemmassa kulmassa. Tilanteesta selvittiin kun putsasin värin pois. Muuten kaikki sujui hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti