sunnuntai 27. elokuuta 2017

Intialainen päähieronta

Harjoittelimme tällä viikolla intialaista päähierontaa, jonka juuret ovat kaukana menneisyydessä. Vaikka hieronta vaiheet saattavat erota toisistaan jonkin verran (, mikä liike tulee seuraavaksi jne.) pääperiaate on sama.
Hoidolla on monia positiivisia vaikutuksia, se esimerkiksi helpottaa stressin aiheuttamia oireita ja lievittää sitä. Sen aiheuttama hyvä olo leviää koko kehoon ja vapautunut endorfiini vaikuttaa mieleen (elämäniloa ja voimia antaen). Se myös tasapainottaa autonomista hermostoa, parantaa keskittymiskykyä ja rentouttaa lihasjännitystä.
Hieronnassa on monta eri osaa. Se aloitetaan hartiaseuduilta, hierotaan koko yläselkä, josta siirrytään olkavarsiin. Tämän jälkeen hieronta siirtyy niskaan, sitä kautta päähän ja lopulta myös kasvoihin sekä korviin. Jokaisessa vaiheessa tehdään liikkeitä hieman eri nopeudella ja eri sormien painolla.

Kuvassa ensimmäinen hierontaote:

On tärkeää ottaa alussa selville käykö Intialainen päähieronta asiakkaalle. Jos asiakkaalla on esimerkiksi epilepsia, nikamatulehdus, aivoverenkiertoon liittyvä sairaus tai ihosairauksia hoidettavalla alueella hieronta ei sovi. Vaikka hoito muuten sopisi asiakkaalle on tärkeää huomioida tiettyjä asioita sitä tehdessä. Hoitoa ei voi tehdä migreenin aikana, se ei saa aiheuttaa kipua ja se saattaa aiheuttaa huimausta, huonoa oloa tai päänsärkyä, kun kuona-aineet lähtevät liikkeelle ja jännitys purkaantuu.

Hieronta on sinänsä helppo toteuttaa, koska siinä ei tarvita mitään hieronta öljyä vain rauhallisen tilan, pyyherullan (niskan tueksi), ylimääräiset korut pois ja rauhallista musiikkia (niin halutessaan) sekä selkänojallinen tuoli. (Myös vettä on hyvä olla lähellä jos asiakkaalle tulee jano hieronnan aikana.) Hierottava voi ottaa myös halutessaan kengät pois jalasta jos olo on silloin mukavampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti