sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Pidennyksiä, pidennyksiä ja pidennyksiä

Tällä kertaa pääsimme tutustumaan erilaisiin pidennyksiin, Kinnunen oy:n esittelyn avulla. Kävimme läpi Simply Naturalin teippi- ja sinettipidennykset sekä Mago -pidennystekniikan niin teoriassa että käytännössä.
Ensin hieman perustietoa pidennyksistä.
Tänä päivänä kuitupidennyksiä ei enää näe niin paljon vaan yleensä ne ovat aitoa hiusta ja hiukset, joista tehdään pidennyksiä ovat yleensä aasialaista tai intialaista, niiden hyvän hiustenlaadun takia. 
Jo se kuinka paljon pidennys maksaa, kertoo hyvin paljon kuinka laadukas pidennys on kyseessä.

Pidennyksiä löytyy monessa eri värissä, mutta joskus käy niin ettei löydy juuri sitä omaa sävyä valikoimasta. Tällöin ammattilainen voi tehdä ns. sekoituksen saatavilla olevista värisävyistä ja sillä tavoin saada oikean värin asiakkaalle.
Vaikka pidennyksiä periaatteessa saa värjätä, lopputuloksesta ei ole takuita, jonka takia ammattilainen ei suosittele sitä. Pidennyksiin on saatettu tehdä jo monta eri käsittelyä, joka voi vaikuttaa värjäyksen lopputulokseen ja pidennysten kuntoon.

Simply Natura -hiusmateriaaleilla on 3kk tehdastakuu, jos niitä on hoidettu Simply Natural Hair Extension -hoitotuotteilla. Jos nämä pidennykset omistava henkilö ei käytä hänelle ohjattuja tuotteita tai hoito-ohjeita Simply Natural -pidennyksien toimivuutta ei voi taata. 


Teippipidennykset
Simply Naturalin yhdessä teippipuntissa on 24 osiota, josta saadaan kaksitoista kiinnitystä. Yhdellä puntilla hiuksiin saadaan raitoja ja volyymia, 3-5 puntilla (riippuen asiakkaan omista hiuksista) saadaan tehtyä koko pään pidennykset.
Yksi Simply Naturalin teippirulla riittää n. kahden puntin kiinnitykseen. Teippirullasta leikataan hiusten pidennyksiin tarkasti oikean kokoinen pala. Jos teippiä tulee reunan yli pidennyksen ympärillä olevat hiukset tarttuvat siihen ja tahmaantuvat, jolloin se alkaa leviämään hiuksiin ja synnyttää takkuja.
Kun pidennystä aloitetaan asettamaan hiuksiin tehdään vaakasuoria jakauksia. Jakauksen kohdalta otetaan teipin levyisesti hiuksia. Osan tulee olla hieman läpi kuultava, jotta vastakkain tulevat teipit tarttuvat toisiinsa ja pidennys pysyy paikoillaan. Teipit kiinnitetään 1.5cm päähän jakauksesta ja pidetään vetosuunta alhaalla päin, jotta pidennys asettuu hyvin, ei hankaa tai nouse omien hiuksien joukosta esiin.

Teippipidennysten huoltoväli on noin 2 kuukautta.
Pidennysten poistamiseen käytetään Simply Natural Hair locks remover sprayta. Sitä suihkutetaan teippiin, jonka sen jälkeen sitä lähdetään varovasti ja rauhallisesti avaamaan.


Sinettipidennykset
Yhdessä Simply Natural sinettipuntissa 25 sinettiä, jotka leikataan vähintään kahteen osaan, joten vähimmäismäärä mitä yhdestä puntista saa on 50 osiota.
Kuten teippipidennyksissä, yhdellä puntilla saa tehtyä raitoja ja tuuhennettua hiuksia, mutta koko pään pidennyksiin tarvitaan 2-5 punttia (taas riippuen asiakkaan omista hiuksista).
Jos asiakkaalla on ohuet ja hennot hiukset sinettipidennykset ovat hyvä valinta.
Sinettipidennykset kiinnitetään kolvin ja sapluunan avulla 1,5cm päähän hiustenjuurista.

Hiuksista otetaan ensin pieni kärki alaspäin oleva kolmio jakauksen kohdalta, jonka jälkeen kärki otetaan pois käyttäen piikkikampaa ja osio pujotetaan sapluunaan. Tämän jälkeen sinettiä lämmitetään kolvilla kunnes liima alkaa kuplimaan. Tämän jälkeen kolvi otetaan pois ja sinetti pyöritetään etusormen ja peukalon avulla ylhäältä päin tiiviiksi riisin muotoiseksi sinetiksi.
Tässäkin vetosuunta on hyvä muistaa pitää alaspäin, jotta pidennys laskeutuu hyvin ja sinetti jää piiloon.
Sinetin huoltovälin pituus on 3-4 kuukautta.
Pidennyksen poistamiseen voidaan käyttää samaa poistoainetta kuin teippipidennyksiin. Kun sitä on suihkutettu sinettiin, sitä aloitetaan rikkomaan puristamalla pihdeillä. Kun sinetti on haljennut/rikkoutunut se lähtee vetämällä hiusten latvoista.


Mago
Mago on vuodesta 2004 alkaen kehitelty uudenlainen luonnollinen pidennystekniikka.
Tekniikka kerää huomiota ja asiakkaita, koska se on luonnollisin mahdollinen tapa laittaa pidennyksiä. Niiden laitossa tai poistossa ei käytetä kemikaaleja, laiteinvestointeja eikä sähköä.

Pidennykset ovat hellävaraisia hiuksille ja oikeinkiinnitettyinä eivät lähde käytössä irti. Pidennykset pysyvät hiuksissa ainoastaan niissä kiinni olevan langan muodostamilla kahdella solmuilla. 
Solmut tehdään samanlaiseen osioon kuin sinettipidennyksetkin ja ovat yhtä huomaamattomia.
Huoltoväli on sama kuin sineteissäkin eli 3-4 kuukautta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti