sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Muutoksi fest 2017

Viime tiistaina  10.10.2017 pääsimme Jyväskylän paviljongissa olevaan tapahtumaan nimeltä Muutoksia fest.
Tapahtumassa oli eri henkilöitä kertomassa heidän matkastaan työelämässä ja heidän kohtaamistaan ongelmista.
Päivän aikana siellä puhui seitsemän eri henkilöä: Juha Ruokolainen (Stunt Freaks Team), Johannes Laine (Roots Helsinki), Kerttu Pylvänäinen (Modernisti kodikas), Rony Vartio (DJ Rony Rex), Ville koivisto (Provinssi), Seija-Liisa Eskola (Warner Bros.) ja pääpuhujana Elastinen.



Vaikka puhujia oli monta ja jokaisella oli oma tarina kerrottavana sieltä nousi samanlaisia teemoja, kuten mitä kannattaa muistaa, mikä auttaa eteenpäin.

Tärkeimmät asiat mitä sieltä nousi esiin oli verkostoituminen ja riskit.
Verkostoituminen on tärkeää riippumatta siitä hyötyykö suhteesta rahallisesti vai ei. Hyvällä verkostoitumisella voi saada esim. tulevaisuuden sponsoreita tai asiakkaita, mutta myös henkistä tukea matkan varrelle.
Välillä on tärkeää ottaa myös riskejä. Kokeilla erilaisia ideoita sekä hyviä että niitä hieman huonompia. Vain kokeilemalla löytää sen mikä miellyttää itseään ja asiakaskuntaa. Riskien otossa kannattaa luottaa itseensä eikä liikaa jäädä miettimään. Tapahtumassa parikin puhujaa sanoi, että he kysyvät itseltään mikä on pahinta mitä voisi tapahtua, ja sen jälkeen lähtevät toteuttamaan itseään.


Tapahtumassa nousi hyvin myös esiin, millainen yrittäjän olisi hyvä olla: sinnikäs ja periksi antamaton. Jos yrittäjä ottaa riskin tai kokeilee jotain ideaa, mikä osoittautuu huonoksi, edetään vain sinnikkäästi eteenpäin kohti uusia ideoita. Yrittäjän kannattaa myös kouluttautua ja pysyä ns. aallonharjalla, seurata uusia trendejä ja ilmiöitä, eikä jämähtää vanhoihin tapoihin, jotka joskus ovat osoittautuneet hyviksi.


Yksi pointti jäi erityisen hyvin mieleen: jos et osaa jotain, kysy apua!
Suomalaisuuteen tuntuu kuuluvan se, että ei kerrota jos ei osata eikä myöskään kysytä apua, vaikka sitä tarvitsisi. Yrittäjänä ja työntekijänä avun kysyminen on tärkeää. Pahimmassa tapauksessa ei pyydetä apua vaan yritetään ratkaista yksin, mokataan ja hidastetaan koko projektia.
Välillä on ihan hyvä myöntää itselleen ja muille, että tarvitsee apua ja neuvoa, jonka kautta pääsee oppimaan ja seuraavalla kerralla osaa asian.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti