maanantai 1. lokakuuta 2018

Päivämeikki

Seuraavaksi käyn läpi meikin teon työjärjestyksen, sekä kerron tekemästäni meikistä ja siihen tehdyistä valinnoistani.

Meikin työjärjestys:
Meikki aloitetaan nopealla ihon puhdistuksella: kasvoissa olevat meikit puhdistetaan meikin poistoaineella, levitetään pudistusemulsio, sekä sen jälkeen kasvovesi ja lopuksi silmänympärysvoide ja kosteusvoide.

Tämän jälkeen valitaan asiakkaalle oikean värinen meikkivoide. Ensin kannattaa katsoa onko asiakkaan ihon sävy punertava vai kellertävä ja sen jälkeen testata mahdollisia vaihtoehtoja kasvojen ala reunaan, lähelle kaulaa, jotta näkee ettei meikkivoide aiheuta "rajaa" kasvojen ja kaulan välille. 
(Käytimme Joe Blascon meikkivoiteita.) Jos meikkivoide ei peitä kaikkea, mikä haluttiin peittoon, voidaan lisätä vielä peitevoidetta. (Punaisuuden häivyttäjä, ruskean häivyttäjä ja sinisyyden häivyttäjä.)
Kun meikkivoide on levitetty puuteri asetetaan paikalleen ja tarvittaessa voi tehdä myös "puuteri jarrut".

Seuraavaksi tehdään kulmakarvat, joihin yleensä käytetään jotain viileän sävyistä ruskeaa (,jonka tummuus valitaan yleensä hiustenvärin mukaan). Kulmakarvat kehystävät kasvoja ja vaikuttavat paljon kasvojen perusilmeeseen. Kun kulmakarvoja muotoillaan nyppimällä tai esimerkiksi pelkästään "piirtämällä", kannattaa ottaa huomioon silmien ja kasvojen muoto sekä silmien etäisyys toisistaan.

Kun kulmakarvat ovat valmiit, siirrytään silmien meikkaamiseen. Ensin aloitetaan luomivärien levittämisellä. Oikein meikattuna voidaan korjata tarvittaessa silmien muotoa (riippuvat luomet, kaukana ja liian lähekkäin olevat silmät, pienet, vinot, ulkonevat ja isot pyöreät silmät sekä laskevat silmänurkat tai jos luomen liikkuva osa on vain vähän näkyvissä).

Luomivärin jälkeen tehdään rajaukset, taivutetaan ripset sekä levitetään ripsiväri. Rajauksia tehdessä kannattaa ottaa huomioon kuinka suuri liikkuvan luomen alue on.

Seuraavaksi mahdolliset "puuteri jarrut" pyyhkäistään pois ja laitetaan poskipuna ja huulipuna. Poskipuna levitetään korvan keskinipukan kohdalta kasvojen keskiosaan kevyin vedoin ja sitä valittaessa kannattaa ottaa huomioon vaatteiden ja huulipunan sävy, sekä ihon sävy. Huulipunaa valitessa kannattaa taas huomioida ihonväri, vuodenaika, vaatetus, muoti ja muoto-opilliset näkökohdat. 

Tekemäni päivämeikki
Kun aloitin tekemään suunnitelmaa meikistä kysyin ensin asiakkaalta onko hänellä toiveita ja millaisesta hän yleensä pitää. Asiakkaan vaatteista saa myös hyviä vinkkejä ja ideoita, mutta tällä kertaa vaatteet eivät antaneet kauheasti inspiraatiota. Valitsin luomiväreihin ruskean eri sävyjä korostamaan asiakkaan sinisiä silmiä ja sen takia, että sillä saa myös tehtyä ns. luonnollista varjostusta. Asiakkaan silmät olivat aavistuksen lähempänä toisiaan kuin normaalisti, joten korostin silmien ulkonurkkia tummalla luomivärillä.
Tein asiakkaalle ohuet mustat rajaukset, koska asiakkaan liikkuvan luomen alue ei ole kovin iso, eikä päivämeikki vaadi kovin dramaattisia/näyttäviä rajauksia.
Pidin poskipunan sävyn hyvin hentona enkä laittanut sitä kovin paljon koska arkimeikki ei sitä niin vaadi. Huulipunaksi valitsin ruskean, koska se sopi silmämeikkiin ja asiakkaan omaan ihonsävyyn. Asiakkaan huulet olivat valmiiksi jo hyvän muotoiset, jonka vuoksi niitä ei tarvinnut korjailla.

Alapuolella olevassa kuvassa näkyy tekemäni suunnitelma:

Ennen meikkiä:

Meikin jälkeen:


Itsearviointi
Meikki onnistui ihan hyvin ja olin siihen itse ihan tyytyväinen, mutta aina löytyy parannettavaa. Kulmakarvat eivät olleet aivan symmetriset, mutta väri valinta oli hyvä. Luomivärit onnistuivat ihan hyvin, mutta rajaukset olisivat voineet olla vielä vähän siistimmät. Väri sävyt sopivat asiakkaalle ja hän oli itsekin tyytyväinen lopputulokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti