keskiviikko 19. syyskuuta 2018

60-luvun hiukset ja ehostus

Tässä päivityksessä keskitytään 60-luvun hiustyyleihin ja ehostukseen. 
Ensimmäinen asia, joka monesti tulee kaikille 60-luvusta mieleen on kampauksen koko. Voi melkein sanoa, että "mitä isompi kampaus, sen parempi", oli vuosikymmenen motto. Hiuksia tupeerattiin, eikä lakkaa säästelty.

60-luvulla nähtiin beehive -nuttura, polkkahiukset joista latvat oli käännetty ylös päin ja 50-luvun pixiestä uusi versio. 60-luvun puolessa välissä tuli myös uusi geometrinen lyhyt polkka, afro ja vuosikymmenen loppupuolella myös hippi -tyyli.


Vuosikymmenen tapahtumat vaikuttivat totta kai hiustyyliin: Beatlesin suursuosio, ihmisoikeus liike, sota protestit, Woodstock -musiikkifestivaali ja Rakkauden kesä -liike. Myös vuosikymmenen "tabuja" haastettiin.

60-luvun meikissä keskitytään kaikista eniten silmiin. Pohja on kirkas, mattainen ja virheetön, kevyellä poskipunalla. Silmämeikissä luomivärin sävyt olivat yleensä viileitä sävyjä, kuten harmaa, sininen ja valkoinen. Rajaukset olivat paksuja ja siipimäisiä, sekä ripset olivat mahdollisimman pitkät ja paksut. Kulmakarvat olivat täydellisesti muotoon nypityt ja huulet "huomaamattomat". Koska katseiden haluttiin kääntyvän silmiin, huulet pidettiin lähellä ihonsävyä.


Alapuolella on muutama kuva kampauksista, jotka toteutin tänään:




Lähteet:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti