torstai 13. joulukuuta 2018

Tyylit

Kun asiakkaalle lähdetään tekemään kampausta tai ehostusta on tärkeää ottaa huomioon asiakkaan oma tyyli.
Tyylilajeja on monia erilaisia, kuten sporttinen, bisnes- ja retro. Tässä päivityksessä keskityn luonnolliseen, klassiseen, dramaattiseen ja romanttiseen tyyliin.

Luonnollinen tyyli
Henkilö, joka pitää luonnollisesta tyylistä pukeutuu yksinkertaisesti, käytännöllisesti ja rennosti. Yleensä pukeutumiseen vaikuttaa vaatteissa käytetyt kankaat, värit ja materialit. Luonnollisen tyylin omaava henkilö tykkää käyttää vaatteita, jotka tuntuvat mukavalta ja miellyttävältä päällä. Luonnolliseen tyyliin ei kuulu ylimääräinen "hienostelu" ja vaatteiden linjat ovat selkeitä. Hiukset ovat yleensä rennosti ja käytännöllisesti sekä niissä oleva leikkaus on monikäyttöinen, "simppeli" ja väriltään luonnollinen.


Klassinen tyyli
Klassisessa tyylissä vaatteet ovat tyylikkäitä ja ajattomia. Vaatteissa käytetyt materiaalit ovat yleensä laadukkaita ja niiden värit sulautuvat hyvin yhteen. Klassiseen tyylin kuulu myöskin se, että vaatteet istuvat hyvin päälle ja asusteet ovat hienostuneita. Hiustyyliin ei vaikuta muuttuvat trendit, vaan ne pysyvät siisteinä ja ajattomina. Leikkaus on huoliteltu ja sen mallista sekä hiusten väristä pidetään huolta (ei anneta mallin kasvaa liian pitkäksi eikä värin annetta haalistua tai tyven kasvaa liian pitkäksi).
 


Dramaattinen tyyli
Dramaattinen tyyli antaa enemmän vapauksia kuin esim. klassinen tyyli. Henkilö, joka omaa dramaattisen tyylin, tykkää erottua joukosta, on rohkea ja välttää tavanomaista sekä samankaltaisuutta. Tyyli on yksinkertaista ja selkeää, mutta silti koristeellista. Tässä tyylissä hiukset voi laittaa monella eri tavalla: volyymia, erilaista rakennetta, geelillä sliipatut jne.


Romanttinen tyyli
Romanttisessa tyylissä vaatteiden materiaalit ovat laskeutuvia ja pehmeitä. Vaateissa ja asusteissa esiintyy röyhelöt, pitsit, rusetit ja kukkakuosit sekä värit ovat pastellisävyjä ja pehmeitä. Hiuksissa nähdään tyypillisesti kiharaa ja nutturaa, jotka molemmat ovat rennosti ja huolimattomasti tehty, naisellisuutta korostaen tietysti. Myös herkät ja kauniit hiuskoristeet ovat tyylille ominaisia.


Oma tyylini vaihtelee luonnollisen ja klassisen välillä. Arki vaatteeni, ehostukseni ja kampaukseni ovat yleensä luonnolliselle tyylille tyypillisiä. Pidän siitä, että vaatteet ovat käytännölliset ja työhöni sopivat. Kuitenkin viikonloppusin ja spesiaali tapauksissa tykkään pukeutua ja laittautua klassiseen tyyliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti